Scop

Societatea Cunoașterii presupune o extindere și aprofundare a cunoașterii științifice și a adevărului despre existență, utilizarea și managementul cunoașterii existente sub forma cunoașterii tehnologice și organizaționale, producția de cunoaștere tehnologică nouă prin inovare, o diseminare fără precedent a cunoașterii către toți cetățenii prin mijloace noi, utilizând cu prioritate internetul și cartea electronică și folosirea metodelor de invățare prin procede electronice (e-learning).

Copilul de azi are nevoi, aspirații și abilități de care noi, adulții, nici nu ne dăm seama.

Copilul de azi:
- nu răspunde la Comanda TREBUIE. El are o personalitate puternică din prima zi de viață;
- are nevoie de un mediu Liber, Motivant, Stimulatativ, Creativ;
- simte de mic nevoia de a-și antrena propria reprezentare;
- are acces „natural” la Abstract, este mult mai matur;
- are nevoie de provocări pe măsura problematicii societății în care vor trăi ca persoane active peste 10 sau 15 ani (Societatea cunoașterii, societatea conștiinței);
- are nevoie de ATENȚIA noastră și de MULTĂ DRAGOSTE;
- are nevoie de NATURĂ, de un mediu curat și moral

Scopurile noastre sunt:

  1. Schimbarea mentalitățile părinților și profesorilor pentru a putea răspunde nevoilor copiilor și nu de a încerca modelarea copiilor după structura societății sau dorințelor părinților.
  2. Crearea mediului și mijloacele necesare pentru dezvoltarea creativității și inovației.
  3. Cultivarea laturii emoționale – plăcerea de a duce o sarcină (nobilă) la bun sfârșit sau implicarea într-un proiect ori pur și simplu satisfacția de a ajuta pe cineva.