Viziunea Nexus

„Societatea cunoașterii va fi urmată de o societate a conștiinței,
care va fi în esență o societate morală.
Cunoașterea și conștiința sunt marile resurse ale viitorului.”

Mihai Drăgănescu

Misiunea Nexus Buzău: Crearea unei oaze de cunoaștere, bucurie și distracție prin care se construiește respectul de sine al fiecăruia și sentimentul valorii. Un loc unde poate începe O ALTĂ LUME.

Copiii noștri trebuie încurajați să descopere lumea în care trăiesc și să se descopere pe ei înșiși direct, deschis și cu bucurie, prin experimentare și aflare (cu mirare, ar spune un membru Nexus). Să învețe prin propriile simțuri și abilități, să preia de la noi, partenerii lor adulți de evoluție, o bază de plecare curată, morală și dreaptă, pe care să construiască și să umple această construcție conform viziunii minții lor libere, vioaie și plină de resurse despre care noi, părinții, bunicii și profesorii lor de-abia aflăm acum. Copiii noștri nu au nevoie de viziunea altora despre lume.

Copiii noștri au nevoie de alternative aici, la ei în țară. Emigrarea nu este o soluție. De aceea noi, adulții, trebuie să tratăm cu responsabilitate și respect viitorul pentru că acela va fi prezentul lor.  Suntem obligați să găsim soluții robuste și viabile de educație și să creăm lumea în beneficiul lor.

Copiii noștri nu cunosc răutatea și nici invidia, iar noi trebuie să învățăm de la ei. Dar și să-i învățăm, la rândul nostru, să colaboreze, să se dezvolte în echipă și să cunoască împreună. Să-i sprijine cu toate forțele pe cei care au succes, pentru că succesul individual este, de fapt, mândria echipei și mândria noastră, a tuturor.

Copiii noștri trebuie să afle care sunt pasiunile, abilitățile și dorințele lor reale. Nu cele construite de interesele altcuiva. Iar atunci, motivația lor de a trăi va fi reală, iar arta lor de a face se va transpune în împlinirea tuturor dorințelor benefice.

Nevoile fundamentale ale omului sunt cunoașterea și spiritualitatea, pe lângă cele strict fiziologice. Evoluția noastră și a copiilor noștri trebuie să se facă pe aceste considerente și nu pe nevoi induse de către o societate în derivă, dar care se proclamă deținătoarea adevărului absolut. Această evoluție nu se poate face fără o planetă curată și vie.

Copiii noștri vor trebui să găsească alte elemente pentru măsura succesului și a dezvoltării lor. Valorile lor vor elimina valorile actuale, iar banul va deveni o piesă de muzeu economic.

Dezvoltarea personală trebuie să devină preocuparea noastră principală, indiferent care este domeniul nostru de activitate. Să ne educăm în acest sens și să le arătăm copiilor noștri că nu suntem mai prejos decât ei.

Să-i ajutăm pe copiii stelari, să le creăm mediul propice pentru a-și îndeplini misiunea.

Ana Ioanițescu, Președinte Nexus Buzău