Vlad T. Popescu, invitat la Cafeneaua Complexității din Buzău

Discuție despre literatura motivațională, dezvoltare personală, evoluție spirituală și terapii complementare cu Vlad T. Popescu la Cafeneaua Complexității Buzău – în cadrul oferit de Cafeneaua artistilor – sala No Limit, sâmbătă, 26 octombrie 2013, orele 16.00

Discuție și întrebări pe temele:
- dezvoltare personală și evolutie spirituală;
- sănătatea corpului fizic, a corpului mental și a corpului emoțional prin terapii complementare;
- literatura motivațională – îndrumar pe drumul evoluției spirituale și manual pentru dezvoltarea personală – autori români contemporani.

Vlad T. Popescu este autor a mai multor lucrări motivaționale și, în calitate de editor, a îngrijit cărțile unor autori de succes: Ovidiu Dragoș Argeșanu, Aurelian Curin, Risvan Vlad Rusu, Oreste Teodorescu, Don Beckett, Diane Stein.

Vor fi prezentate noile apariții editoriale ale lui Vlad T. Popescu: Taina. O nouă incursiune în irealitatea imediată (Editura RAO) și Dacă încă nu ai reușit… (Editura PRO DAO). Read more »

Prin lume, spre mine – un jurnal al devenirii

 

Sâmbătă, 28 septembrie 2013 orele 16.30, la Cafeneaua Artiștilor din Buzău, Bd. Nicolae Bălcescu 25-28 – complex NoLimit, are loc prima întâlnire din această toamnă a dezbaterilor Comunității Kogaion în formula nouă de dezbateri la Cafeneaua Complexității. Tema întâlnirii: Prin mine, spre lume – o discuție despre toleranță, multiculturalitate și evoluție interioară. Am invitat pentru această discuție pe Iunia Pașca, o tânără care, la 27 de ani, a vizitat, a făcut voluntariat și a muncit în peste 40 de țări de pe patru continente. O experiență pe care o va împărtăși cu noi.

Cu această ocazie, Iunia Pașca va lansa cartea sa Prin mine, spre lume – un jurnal al devenirii. Read more »

Proiectul Nexus

A participa în programul NEXUS inseamnă
a cultiva propria minte și pricepere
pentru a percepe și conlucra cu mediul,
năzuind să înțelegi Complexitatea Naturii

NEXUS este un program permanent al Centrului pentru Studii Complexe, clădit prin experiență acumulată, asumată, exprimată activ prin atitudine civică, prin inițiative și prin activități susținute cu efort propriu, dar și pe câteva adevăruri simple, care, în societatea românească de azi, sunt prea mult ignorate:

- Omul este sursă a creației umane.
- Rezultatele creației umane devin resurse pentru dezvoltarea umanității.
- Cercetarea fundamentală este generatoarea puterii de a crea, dată atât de forța de a transfera experiența în abstract cât și de priceperea de a găsi căi de concretizare a înțelegerii dobândite prin abstractizare.
- Rezultatele cercetării fundamentale înzestrează o națiune cu rafinament, îi conferă prestigiu și îi dau șansa de a privi cu încredere spre viitor.
- A deveni cercetător înseamnă a împlini prin cultivare vocația personală de cercetător, dar înseamnă și a avea șansa de a fi fost motivat de către mediu pentru a vedea în vocația cercetării o șansă de împlinire socială.
- A activa ca cercetător înseamnă a fi înzestrat cu abilitatea de a conlucra în echipe și în comunități de cercetare competitive; această înzstrare se realizează numai prin antrenarea, celui care este un cercetător în devenire, în grupuri care desfășoară în mod efectiv activități de cercetare.

NEXUS ia în considerație explicit faptul că cercetarea științifică, asemeni oricărei altei activități umane din ultimul deceniu se află în cursul unei ample transformări odată cu dezvoltarea si extinderea Socetății Cunoașterii.